Verwerpelijk

12 Oktober 2011

Staatssecretaris voor het hoger onderwijs, Halbe Zijlstra, vindt de handel in scripties ‘verwerpelijk en onacceptabel’ maar wil het openbaar ministerie niet inzetten om bedrijfjes aan te pakken die scripties verkopen. Dat blijkt uit zijn antwoorden op Kamervragen die de PvdA had gesteld. De partij wil dat het kabinet bedrijfjes en individuen aanpakt die tegen betaling scripties voor studenten schrijven. Zijlstra wil zich nog niet met de fraude gaan bemoeien. Het is aan de examencommissies om fraudeurs aan te pakken, vindt hij. De Wet op het Hoger Onderwijs biedt wat hem betreft genoeg houvast voor instellingen om zelf afdoende in te grijpen. Pas als er sprake is van fraude op ‘grote en georganiseerde schaal’ overweegt Zijlstra het openbaar ministerie te vragen verder onderzoek te doen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

12 Oktober 2011