Niet blij

12 Oktober 2011

Universiteitenvereniging VSNU, de HBO-Raad en subsidieverstrekker NWO zijn niet blij met de belastingplannen van het kabinet. Den Haag wil namelijk de zogeheten 30 procent regeling  voor buitenlands wetenschappelijk personeel versoberen. Buitenlandse werknemers die onder deze regeling vallen, hoeven slechts over 70 procent van hun inkomen belasting te betalen. Deze regeling was door het vorige kabinet opgesteld om meer toptalent naar Nederland te lokken. Met het belastingvoordeel kon het salarisniveau ten opzichte van andere landen en onderzoeksbanen in het bedrijfsleven opgekrikt worden. In het nieuwe belastingplan zijn de criteria voor de regeling zo verscherpt dat een veel kleiner deel van de buitenlandse werknemers onder de regeling valt. Daarmee wordt de nieuwe 30 procent regeling voor wetenschappelijk toptalent een wassen neus, vinden de organisaties. Zij willen dat de Tweede Kamer het kabinet vraagt de oude regeling in stand te houden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

12 Oktober 2011