Excellent krijgt geld

12 Oktober 2011

De Tweede Kamer heeft vorige week een motie van de VVD aangenomen waarin staatssecretaris van hoger onderwijs, Halbe Zijlstra, wordt opgeroepen een deel van de universiteitsfinanciering te koppelen aan accreditatie. Nu worden universiteiten vooral betaald naar de hoeveelheid studenten die ze binnenhalen. Zijlstra had al besloten zeven procent van het hoger onderwijs budget te reserveren voor goed presterende studies. De staatssecretaris had echter nog geen concrete plannen over hoe hij de prestaties ging meten. Zijn eigen partij helpt hem nu een handje. De VVD wil dat het geld gaat naar studies die door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie als ‘goed’ of ‘excellent’ worden bestempeld. Opleidingen die slechts een voldoende krijgen, krijgen niets.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

12 Oktober 2011