B

12 Oktober 2011

Betaald parkeren voor universitair medewerkers geldt al in de binnenstad. Per 1 september moeten ook de bèta’s gaan betalen: 150 euro per jaar. Nu is parkeren voor medewerkers en studenten nog gratis.

Vanaf 1 september moet ook de bètafaculteit eraan geloven: betaald parkeren op alle parkeerplekken van de universiteit. In de faculteitsvergadering van de bètafaculteit ontstond hier enige ophef over. Peter Gast van het Leids Instituut voor Natuurkunde: ‘Het is altijd gratis geweest hier. Ik vind het raar dat het nu ineens betaald wordt. In de binnenstad kan ik het begrijpen, maar hier in de polder niet.’

Ook zal de komende tijd door de nieuwbouw van de campus het aantal parkeerplaatsen tijdelijk afnemen. In totaal zullen er 407 plaatsen verdwijnen. Over vijf jaar moeten er echter weer 500 plaatsen bijkomen. Gast: ‘Ik denk dat het voordeel altijd is geweest dat hier ruime parkeerplaatsen waren zodat je tijdens Open Dagen en Wetenschapsdagen mensen kunt ontvangen. Het is jammer als dat zou verdwijnen.’ 

De faculteit mag zelf bepalen voor wie de plekken die overblijven zullen zijn. Uit de faculteitsvergadering werd duidelijk dat deze voornamelijk voor de medewerkers zullen zijn.

Eefje Aerts (BeP) maakt zich vooral druk omdat ook studenten dan geen plek meer zouden hebben. ‘Ik hoor van veel studenten die nu nog bij hun ouders wonen en met de auto hierheen komen. Dat kan dan dus niet meer.’ Gast: ‘Voor de binnenstad zijn parkeerplaatsen voor studenten minder nodig. Je bent er zo vanaf het station. Voor hier kan ik me voorstellen dat het voordeliger is om met de auto hierheen te komen.’

Bij alle parkeerplaatsen van de universiteit zal vanaf september hetzelfde bedrag van 150 euro per jaar gelden, vertelt universitair voorlichter Caroline van Overbeeke. Dit is een lichte verhoging ten opzichte van het oude tarief van 141,60 euro wat in de binnenstad gold. HB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

12 Oktober 2011