Parel

28 September 2011

Geneticus Gert-Jan van Ommen van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft een zogeheten ZonMw-parel gekregen voor zijn werk aan de ziekte van Duchenne. ZonMw is een instantie die subsidies uitdeelt voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers die dat geld het beste besteden, krijgen de ‘parel’: een symbolische prijs om mensen extra in het zonnetje te zetten. Aan de parel is geen geld verbonden, aan de eerdere subsidies uiteraard wel. Van Ommen heeft de afgelopen jaren samen met de patiëntenvereniging en het Leidse bedrijf Prosensa samengewerkt aan een geneesmiddel voor de complexe genetische ziekte. Dat resulteerde in een ‘pleister’ die bij een gedeelte van die Duchenne-patiënten effect lijkt te hebben. Inmiddels loopt er een grotere studie naar de werkzaamheid van deze aanpak.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 September 2011